22 февруари 2008

През уикенда

Този уикенд е изпълнен с доста мероприятия свързани по някакъв начин с технологиите. На българска почва това са БлогКамп 2008 и ежемесечната конференция на Линукс за българи (която вече все по-малко е за линукс). В Брюксел пък през уикенда ще се проведе FOSDEM 2008. Има доста интересни теми, но за съжаление май няма да се излъчва всичко на живо.


Добавка: Тъй като в този постинг съм отделил повече внимание на FOSDEM, то да не се чувстват пренебрегнати останалите събития, в случай че не може да ги посетите, може да следите информация за това, което се случва на БлогКамп от тук, а ако има streaming на конференцията на Линукс за българи, то той ще е достъпен от тук.

3 коментара:

Анонимен каза...

На БлогCamp ще има блогване на живо - макар и да не е това, което се очаква, ще има информация и т одоста

radi каза...

извинявай, че задавам въпроса, но какво общо има БлогКамп-а с технологиите? още по-малко пък българските "блогери". това е все едно да събереш всички журналисти в България и да кажем, че това е събиране с цел развиване на технологиите, като всъщност това е мероприятие с цел "да срещне [журналистите] за да говорят и работят по проблемите, засягащи обществото".

някак си смешно ми се струва твърдението, че БлогКамп е мероприятие с цел технологии. по-скоро е някаква социална среща на хора, които са решили да пишат из Интернет, но нищо повече.

dvasilev каза...

@bogo: За да няма объркване, това означава ли, че всеки, който си домъкне лаптопа, ще има къде да се закачи в интернет за да блогва?

@radi: Честно казано, ако се позамислиш ще видиш, че повечето блогъри са от IT средите, пък като се срещнат такива хора все към IT избиват нещата. Вярно, че като качество на дискусиите и презентациите ще е далеч от BlackHat или FOSDEM, но както виждаш съм написал "свързани по някакъв начин".