04 март 2008

23

Навремето едни от моите преподаватели казваше 23, когато получи грешен отговор от студент на зададен въпрос. 23 е позицията на буквата „Ц” в азбуката и може би това беше някакъв интересен и забавен начин да се скъси дистанцията между преподавател и студент. За този човек може да се говори доста, още повече че с подходите си успя да ме запали по предмета си, за който бях предубеден, че нямам да имам полза от него и е само загуба на време.

Та ако се върнем в настоящето, носят се разни слухове, че броят на загиналите в злополучния пожар във влак през миналата седмица е Ц на брой, но някой много умело го прикрива. Не знам до колко е истина, но все ми се иска, който трябва да си вземе поуки от инцидента, вместо да бръщолеви оправдания наляво надясно. Снощи в една от новинарските емисии съобщиха как се е запалила поредната влакова композиция, с тази разлика, че е пътувала към депо и е нямало пътници, както и че пожарът е бил потушен доста бързо.

2 коментара:

Анонимен каза...

Слухове много... Аз пък подочух, че пожарите в БДЖ въобще не били 4-5 през последните години, а много повече, но не ставали достояние до широката публика, защото били или товарни композиции или пътнически но за депо (както и във въпросния случай). С други думи изявлението на шефа на БДЖ било една опашата лъжа.

Другото, за което много се говори е възможността това да е било атентат. Според мен България не е цел за "външни" или "вътрешни" терористи (за вторите се съмнявам, че ги има) и тук най-много мутрите да се взривяват/палят един друг... или да си режат ушите.

Много "били" станаха... едва ли ще узнаем цялата истина.

dvasilev каза...

За съжаление, истината, както и другите неща, става въпрос на гледна точка.