27 декември 2010

Какво има на рисунката?

Има едни кубчета предназначени за малки деца. Те съчетават няколко неща, които ги правят доста подходяща покупка.
  1. Пълнежът им е от дунапрен. Съответно са леки и детето може много лесно да ги хваща, мести и играе с тях, без да има риск да се нокаутира с някой ръб.
  2. Има цветни картинки на тях. Цветовете не са много, само четири (син, червен, жълт и зелен). Достатъчно контрастни и различими един от друг, без да натоварва очите на детето. В същото време картинките са прекалено прости и могат да се използват за всякакви игри за обучение на невронните мрежи на децата. Въпроси от сорта на къде е чадърчето, какъв е цветът на обувката, посочи каишката на часовника могат да се практикуват по цял ден.
Проблемът на мен в цялата ситуация е, че има една картинка, която не знам какво е нарисувано. Не претендирам, че на снимката долу съм я показал в правилната ориентация.
Представям си аз как си играем с хлапето, стигаме до нея и се чудя какво да му обясня. Досега предположенията ми са за телевизор, радио и тонколона, но всякакви други идеи са добре дошли.

4 коментара:

Анонимен каза...

Мисля, че е акумулатор, Монбат.

alis каза...

ако обърнеш ориентацията, може да е гардероб с огледало, на колелца :)

Пререден каза...

Според почти 6-годишния ми син е чанта, а според майка му "на цялото не може да даде определение, но това в средата е хляб". Значи според обобщената им теория е прозрачна чанта с един самун в нея.

Анонимен каза...

пък за мен е пералня, полегнала на една страна, с въртящо се пране в нея :))