15 септември 2005

Автобус 280

Каква е разликата между студентите и депутатите?
-Едните се возят в 280, а другите в 280S.

Въпреки, че сигурно повечето биха предпочели да се возят на 280S, купонът от возенето в 280 е доста по-голям. Незнам на какво се дължи това. Може би на факта, че в рейса се возят предимно млади хора тъй като минава близо до доста университети, или заради това, че минава покрай 4ти километър, но често стават някакви весели случки, но които се наслаждавам докато пътувам за работа.

Като за късмет вчера в рамките на моето пътуване, случките бяха повече от една. Много странна концентрация на събития. Първо се качи някаква девойка без билет, която реши да бъде редовен пътник и поиска да си купи билетче от шофьора. Той за съжаление нямаше и девойката разочарована тръгна да слиза от рейса. Тази постъпка беше толкова похвална (малко са хората, които биха постъпили така), та шофьорът се трогна. Попита я защо си тръгва и я покани да се вози отпред до него. Девойката първоначално беше малко стресирана, но прие поканата.

След това се качиха някакви образи от МЕИ-то, явно бяха първокурсници, много впечетлени от лекциите по математика. От това, което разказваха, останах с впечатление, че ако се интересувате от историята на математиката, това е правилния университет. Освен това много се забавляваха на някакви хора като Дирихле и Фурие и най-вече на имената им. Даже и на мен ми стана смешно. След това извадиха някакви калкулатори, на които май освен бутоните с числа и елементарните аритметически операции (това са под половината бутони), другите неща незнаех за какво са. Много се пулеха на бутона CD (clear dataset), който очевидно не сменя директории. А като се стигна и до гръцките букви объркването стана пълно. Много беше забавно да слушам всички коментари.

Тамън тези образи слязоха на Плиска и се качиха следващите. Те бяха доста по-големи. Едно от момчетата явно си беше купило наскоро мобилен телефон с камерка и си умираше от кеф да снима какво ли не в рейса. Накрая прецени, че не може да не снима шофьора и се запъти към него. Почука му на стъклото, помоли го да се усмихне и каза екстра. Как да не се забавляваш.

Няма коментари: