22 юли 2007

Американският език


Както може да се види по горната опаковка на шоколад на Nestle (цъкнете за по-голямо), братята американци са тръгнали по пътя на братята македонци и може би след някоя и друга година американският език ще бъде официално признат. Тъй като според Wikipedia-та американците нямат официален език и ползват английския като такъв, то може би това ще бъде някакъв напън да се противодейства на испаноезичната вълна, която ги залива ;-)

Забавните неща с опаковката на шоколада на Nestle не свършват само с надписите за съдържанието. Оказва се, че Nestle са измислили някаква технология, според която шоколадът има някакви свойства само докато се намирате в САЩ.


Предполагам доста федерални агенции ще се заинтересувани доколко тази технология е приложима върху IT продуктите с цел да се ограничи разпространението на критични за националната сигурност технологии. Да не забравяме и разпространителите на музика и филми, тъй като е възможно чрез ноухауто на Nestle да се окаже, че DRM историите са отживелица ;-)

Няма коментари: