24 септември 2008

Няколко дни в Холандия

В края на април началото на май покрай многото събрали се почивни дни бях(ме) на гости на Ради и Алис в Холандия. Поради ред причини постингите за това мероприятие се забавиха, но сега смятам да компенсирам с най-различни впечатления от престоя ми там. В този постинг ще сложа всякакви дребни неща, на които не са обемни да запълнят цял постинг. Предполагам, че и доста дребни неща ще съм пропуснал. През останалите дни ще се появат и по-тематични неща. Приятно четене.

На летището. Слизайки от самолета и мъкнейки се по някакви коридори, за да стигнем до залата за посрещане, минахме покрай болид на Рено от Формула 1. Макар и да съм фен на Ферари, това не ми попречи да го гледам с умиление. Беше част от някаква рекламна кампания на ING и предполагам, че нямаше да има проблем да се снимам седнал вътре в него. Поне две хубави девойки бяха позиционирали фотоапарат на статив. Имаше и една машина за тестване на рефлекси, която общо взето ти дава някакви сигнали, на които трябва да се натискат определени бутони. Прецених, че ако се заиграя много, то Ради ще има да чака много и прецених, че като си тръгвам мога да се пробвам. Грешка, на тръгване не можах да ги открия. Поне от онзи ъгъл се бяха изнесли.

На биричка. Едва ли има нещо особено в пиенето на бира където и да било, но една от вечерите уцелихме полуфинала от Шампионската лига между Манчо и Барселона в един ирландски пъб. Атмосферата беше невероятна. Особено когато Манчо като вкара първия (и единствен гол). Всичко просто избухна.

Под слънцето. Не знам до колко хубавото време е рядкост в Холандия, но хората като че ли се наслаждават на всеки слънчев лъч (особено през почивните дни). От такава гледна точка случки от рода на изнасяне на дивана от вкъщи и позиционирането му някъде навън на улицата не би трябвало да са учудващи.


Похапване. За добро или лошо не успях да опитам индонезийска кухня по време на престоя си. За сметка на това се посети един арабски ресторант, в който по едно време звучеше и българска чалга (така де, все пак сме си в ориента, няма какво да се заблуждаваме) и един етиопски ресторант. Там атракциите бяха около сервирането на манджата върху едно голямо хлебче ...

... и бирата. Имаше някакви плодови бири, които са доста сладки и влизат лесно, докато не се усетиш как те е хванала. Аз лично се пробвах с бананова.

Няма коментари: