30 октомври 2006

Кутиите с бонбони

Не знам колко често си купувате кутия с бонбони, но поне два три пъти годишно се налага на човек да черпи по някакъв повод. В тези ситуации при избора на кутия освен вкусовите предпочитания се наместват и други, имащи по практична насоченост. Колко бонбони има в кутията, ще стигнат ли две или да взимам и трета и т.н. Оказа се, че в това отношение водещите "български" производители (български е в кавички, защото практически собствениците са чужденци) не предоставят много информация по опаковката.

Взимайки една малка кутия бонбони на Сушард, може да се информирате какъв е състава на бонбоните, енергийно съдържание, грамаж, процент на въглехидратите, мазнините и прочие, но не и колко бонбона има. Явно от фирмата са преценили, че тя е предназначена за консумация от един максимум два или трима човека и поради тази причина не се налага да дават такава информация и някак си е логично нещата с калориите да са на по-преден план. При големите кутии обаче Сушард са съобразили, че няма да е лошо да сложат и броя бонбони. Все пак 28 бонбона не са шега работа за един човек.

Конкурента им Нестле явно има доста по-високо самочувствие за бонбоните, които произвежда. При тях и на големите кутии липсва индикация колко бонбони има. Най-вероятно бонбоните им са толкова хубави, че е грехота да не се направиш на прасе, като си вземеш една или две кутии за лична консумация.

Няма коментари: