03 август 2007

Бате Бойко и ремонтите

На Бате Бойко явно не му стига високия рейтинг, та е решил пред софиянци да вдигне и “рейтинга” на родата си. За целта ще прави основни ремонти на булеварди, които на външен вид да не изглежда да се нуждаят от ремонт, но за сметка на това ще направят страхотен хаос в графика на софиянци. Миналата година целта изпълни ремонтът на бул. Вапцаров. Основният трафик минаваше през кварталните улички и на който му се е налагало да ги ползва, много добре знае какви хубави три километрови задръствания ставаха. Най-забавното беше на нерегулираните кръстовища, когато се заформят по едни опашки от всички посоки. Недай си боже да стане катастрофа или на някой от строителните обекти им дойде времето да наливат плоча просто няма минаване. Лично аз в онези два месеца бая нерви похабих.

Тази година експериментът ще се повтори, но с няколко нови елемента. Ще се блокира за една седмица едно от основните кръстовища в центъра. Само че този път няма да го отнесат само водачите на автомобили, но и всички пътници на градския транспорт. Който не знае за какво става въпрос, нека види тук. Като се има предвид колко е натоварен човеко-потока на спирките около Орлов мост и как най-близката спирка на автобусите, които спират на него ще бъде на около два километра от него, мога да си представя за какво теглене на майни ще става на въпрос. Честно казано съм късметлия, че от утре се вдигам на планина и ще пропусна цялата шантава седмица.

Интересно ми е все пак защо се налага цялото това неудобство. Цариградско шосе скоро го кърпиха и си изглежда доста добре на общия фон на улиците. Едва ли нашите мутри са като принцесата с граховото зърно, че да усетят малка дупчица по пътя, возейки се в мерцедеса си с малко над 100 km/h. Единствената причина, за която се сещам са изборите. То с този ход електорат не се печели (поне не в София), но за сметка на това може да се приложи схемата на Софиянски - през ремонти комисионни в партийни касички. Все пак за печелене на местни избори в цялата страна не става само с рейтинг. Трябва и здрав финансов гръб.

Няма коментари: