06 октомври 2007

По време на полет

От време на време по една или друга причина пътувам в чужбина. Досега си мисля, че не съм разказвал разни впечатления от такива пътувания, но от последното има две неща, които искам да споделя.

Едното е свързано с протестите относно Рила. Както може да се види на снимката по-долу те са добре отразени (на български и английски) в октомврийския брой на списанието на Bulgaria Air. Не знам до каква аудитория стига това отразяване, но при всички случаи е повече от нищо, което ме кара да се радвам. Дано този път администрацията в лицето на МОСВ си свърши работата, въпреки че, гледайки това видео, леко се съмнявам.



Другото нещо не е положително. Имах лошия късмет да пътувам заедно с някаква парламентарна делегация. Не че ги познавам депутатите, но тези определено на такива приличаха, още повече че имаше някакви познати физиономии, които не мога да свържа с имена. От това пътуване останах с впечатление, че партиите когато номинират хора за депутати правят IQ тест и тези, които изкарат най-нисък резултат ги бухат в кандидатските листи. В крайна сметка трябва да си ужасно несъобразителен, че ако имаш за номер на ред едноцифрено число, да се качиш от задната врата на самолета и да питаш хората от последния ред дали това не е твоя ред. И после от тези хора очакваме да имат поглед напред в бъдещето и да мислят за страната. Пълна трагедия! Като се има предвид пред какви проблеми е изправена държавата (като имам време ще драсна няколко обширни постинга), направо не ми се мисли.

Няма коментари: